Je leert authentieke broodback technieken door een ervaren bakker. Dit is dus niet zomaar een hippe trendy cursus, maar een complete master class.
Eerst beginnen wij met een stukje noodzakelijke theorie. Waarom gebruiken wij een desemstarter? Hoe zijn al deze ingrediënten op elkaar afgestemd en het belangrijkste wat voor invloed hebben zij op de gezondheid met name de darmen en spijsvertering.
Als enige in zijn soort, leer je tijdens deze cursus hoe aan je desem starter extra bacterie culturen toevoegt om de prebiotische eigenschappen te versterken ten gunste van darmgezondheid!
Een stukje wetenschap over microbiologie die jij zelf kunt gaan oppakken vanuit huis.
Dit maakt deze masterclass zo compleet en uniek in zijn soort in Nederland. De combinatie van een bakker omgeschoold tot orthomoleculaire therapeut.
Ben je de taaie, droge glutenvrije broden gewend? Die vaak ook vol zitten met synthetische rommel?
Dan is deze cursus uitermate geschikt voor jou.
Glutenrij brood wat zacht van binnen is met een knapperige korst van buiten.
Glutenvrij brood maken volgens oude technieken maar die aangepast zijn vanwege het gebruik van glutenvrije bloemsoorten. Je leert omgaan met diverse meelsoorten zoals boekweit, havermeel, kastanjemeel en nog veel meer!
Voor het zuurdesem brood, leer je het maken van een glutenvrije zuurdesem starter en je gaat met een beetje starter naar huis! Dus niets kant en klaar, alles vanuit scratch.
Alle reepten zijn dusdanig aangepast en afgestemd zodat het een positieve natuurgeneeskundige toevoeging heeft op de spijvertering en darmgezondheid!
En natuurlijk leer je hoe je met een speciaal mesje geweldige creatieve inkepingen maakt bovenop het zuurdesem brood.
Je krijgt ook nog tips en recepten mee voor thuis hoe je de zuurdesem starter kunt inzetten voor onder andere glutenvrij pizza deeg. Nergens zal je deze complete broodbak cursus vinden in Nederland.
Eerst wordt de theorie/ techniek uitgelegd waarna we aan de slag gaan!
Natuurlijk wordt goed gezorgd voor de innerlijke mens met een fantastische en complete lunch, want door het brood te breken en samen te eten verbinden wij met elkaar.
EN niet te vergeten: je neemt diverse broden mee naar hui, een receptenboek en een waardevolle onvergetelijke dag!
En weet je wat zo leuk is? Het gaat niet om een demonstratie, je gaat ook “echt” zelf aan de slag van begin tot eind.
De baktijden van de broden variëren tussen de 45 min en een uur, maar de cursus is zodanig in elkaar gezet dat dit heel haalbaar wordt gemaakt. Ik laat je dus exact zien wanneer je het brood op het juiste moment uit de oven haalt.
Op deze manier weet je dat je thuis alleen maar kunt slagen als je zelf met de recepten aan de slag gaat.
Want deze krijg je uiteraard mee in een gebonden recepten boekje.
Belangrijk: Er zijn diverse workshops die aangeboden worden waarbij men glutenbrij meel gebruikt.
Bij mij leer je met “100%”natuurlijke, vezelrijke en gezonde glutenvrije meelsoorten aan de slag te gaan. Wij willen juist een stabiele bloedsuikerspiegel en vezels voor de darmen. Dat is met een glutenvrije (brood) meel mix helaas niet het geval.
Ook nog een belangrijk weetje over Gist:
In natuurgeneeskunde zijn wij altijd voorzicht met gist, voornamelijk in brood producten. Dit kan voor klachten zorgen, denk aan winderigheid, buikpijn, obstipatie etc. Als je geen klachten hebt of niet gevoelig op reageert kun je producten met gist probleem loos eten.
In deze cursus richten wij ons op de juiste natuurlijke manier van gist gebruiken. Zuurdesem starter is ook een gist soort, net zoals biergist of levend gist. Ik leer je de fijne kneepjes van deze natuurlijke ( gefermenteerde) gisten zodanig gebruiken dat zelfs mensen met klachten amper last van hebben. Deze manier is niet schadelijk voor de darmen vergeleken met snelle gisten zoals bakkers gist en instant gist. Deze theorie wordt uitgelegd tijdens de cursus.